Join the global
design collective

Available in print
and online

SUBSCRIBE
Cubes Magazine
Cubes Magazine

Taiwan High Speed Rail Hsin Chu Station Mall

Benoy’s latest project is a green architectural design that melds into the landscape of the site.

Taiwan High Speed Rail Hsin Chu Station Mall


BY Janice Seow

13 March, 2014


This low-density retail project by Benoy will be built on a 30,000m2 site that directly connects to the Hsin Chu High Speed Rail Station. It will also deliver a green environment to benefit the community of Hsin Chu and surrounding residential areas.

benoy3

Taking inspiration from the futuristic nature of High Speed Rail and Hsin Chu’s identity as the ‘Windy City’, Benoy’s innovative concept is one that augments the usage of the site.

Wisely Suen, Senior Associate Director at Benoy explains, “The North-East angled plots act to mitigate the windy climate and we have drawn the landscape up to the roof of the low-rise retail buildings to create multifunctional green spaces.”

Benoy

“The three-dimensional retail experience has essentially preserved a large portion of the landscape for the users. The green slope design will be accessible from ground level and [will] transform into outlets for dining, restaurants and entertainment. The landscaped scheme will also feature an amphitheatre and eight cinema houses alongside the retail offer.”

Benoy’s design prominently features environmentally-friendly initiatives to support THSR’s green vision. Sustainable building materials, sun shading, green roof insulation, rain water collection, grey water recycling and solar power have all been integrated into the design.

The project is set to be completed at the end of 2015.

Benoy
benoy.com


CUBES is on instagram

Follow @cubes_indesignlivesg

While you were sleeping

The internet never sleeps! Here's the stuff you might have missed