Back to Black: Comodo’s Tsuen Wan Office - Indesignlive.hkIndesignlive.hk

Follow our Titles!

SUBSCRIBE

Back to Black: Comodo’s Tsuen Wan Office

Comodo’s new office draws on minimalist colours and subdued hues for a unified look. Christie Lee writes.

DSC_1005


BY Janice Seow

November 5th, 2015


DSC_1192

Known for its minimalist yet cosy designs, Hong Kong-based design firm Comodo’s new office in Tsuen Wan is distilled down to straight hard lines and a subdued palette of black and dark greys.

DSC_1155

Daubed in dark grey, the walls are conceived of engineered concrete panels to provide textural complexity. The panels are made from recycled or reused materials.

DSC_1182

Covered in black paint, the exposed ceilings give the illusion of a bigger space, as evidenced also by the open-plan layout of the office. A horizontal band of windows wrap around the meeting room and the director’s office, creating an interesting dialogue between the private and public.

DSC_0960

The stark aesthetic continues in the furnishings, with the exception of a Frank Gehry Wiggle Side Chair at the entrance. Dark bookshelves of varying heights are mounted on the walls, offering additional storage and echoing the overall design aesthetics.

DSC_1230

To offset the otherwise severe setting, the floor-to-ceiling windows allow natural light to pour in. Muuto light bulbs illuminate the space, while Louis Pouslen pendant lamps hang over the conference table in the meeting room.

DSC_1051

Comodo
comododesign.com